Zobne luske so hitra in enostavna storitev

Pri zobozdravnikih običajno pričakujemo neprijetne in boleče posege, s katerimi resda odpravimo težave z zobmi, a morda se vprašamo, ali je sploh vredno prestajati celotno izkušnjo. V nekaterih primerih pa že vnaprej vemo, da bo izkušnja povsem prijetna, končni rezultat pa naravnost navdušujoč – to obljubljajo zobne luske, ki so zelo priljubljena izbira in naredijo veliko razliko v izgledu zobovja.

Uporabljajo se na področju estetskega zobozdravstva, lahko pa sodelujejo tudi pri kakšnih drugih posegih, ki vključujejo popravila zob in je treba njihovo podobo dopolniti z brezhibno površino na vidni strani.

Nasploh lahko pri estetskih posegih pričakujemo odlično oskrbo in dobre rezultate. Reklo, da je treba za lepoto potrpeti, pri teh storitvah gotovo ne velja – z enostavnimi in hitrimi posegi lahko dosežemo odlične rezultate. Potrpeti bo treba morda le ob odpiranju denarnice, saj gre večinoma za samoplačniške storitve.

A te niso več tako drage, kot so bile včasih, saj ima takšno ponudbo vedno več izvajalcev in postajajo cene vedno bolj konkurenčne. Tako se gotovo lahko najde ugoden zobozdravnik, Ljubljana že ima ponudnike, ki bodo zobne luske vgradili po ugodni ceni in z izvrstnim učinkom.

Zobne luske se uvrščajo med estetske storitve

Za svoje zobe moramo dobro skrbeti, saj imajo kritično funkcijo v vsakdanjem življenju. A hkrati gre za pomemben faktor tudi pri izgledu telesa. Ne moremo si predstavljati privlačnega obraza, ne da bi nanj narisali tudi lep nasmeh z belimi zobmi. Ravno zato se poslužujemo estetskih storitev, ki na tem področju ponujano odlične rezultate.

Zobne luske so elegantne in naredijo zelo lep učinek

Tu so zobne luske le ena izmed možnosti, so pa lahko zelo prepričljive. Gre namreč za poseg, ki v celoti preobrazi vidne ploskve zob. Tako nimamo nikakršnih težav pri spreminjanju podobe svojega zobovja, storitev ima velik potencial in vedno ponuja poljuben končni učinek. Gre namreč za celovito preobrazbo površine zob. Lahko se odločimo za posamezne zobne luske, na ta način pogosto naslovimo kakšne specifične težave, lahko pa obdelamo večje število zob in pobelimo svoje zobovje ter polepšamo svoj nasmeh.

Če nas zanimajo takšni učinki, bomo dobili tudi kakšne druge zelo prepričljive storitve. Seveda je to odvisno od ponudbe, ki jo predstavlja zobozdravnik, Ljubljana ima na tem področju kar nekaj izbire in jo lahko dobro izkoristimo. Tu se odločamo za razne prilagojene posege glede na to, kaj želimo doseči.

Zelo pogosto je beljenje zob, ki je sicer širok naziv za celo vrsto storitev. Nenazadnje bi lahko kot beljenje opredelili tudi zobne luske, saj dosežemo ravno ta učinek, da dobijo zobje lepo belo površino.

A ti posegi večinoma vključujejo obdelavo zob in ne nameščanja novih zobnih ploskev. Tako je lahko beljenje še bolj enostavno, v nekaterih primerih pa ponuja tudi čudovite rezultate.

Zobne luske in drugi estetski posegi zagotavljajo čudovit nasmeh

Zobne luske pri zobni protetiki

Zobne luske se ne uporabljajo le takrat, ko bi želeli narediti ploskve svojih zob bolj bele. Pogosto na ta način zakrijemo kakšne nepravilnosti, predvsem poškodbe sklenine.

Prav tako lahko preuredimo videz položaja svojih zob. Ključnega pomena so takšne rešitve tudi pri kakšnih zdravljenjih in rekonstrukcijah, tudi pri bolj poškodovanih zobeh se na ta način povrne lep videz.

Imamo pa tu še drugo ponudbo, ki je lahko bolj prepričljiva, predvsem za implantat Ljubljana lahko ponudi dobre možnosti. To so izdelki, ki se uporabljajo za namestitev protetičnih nadomestkov, torej lahko enostavno nadomestimo manjkajoče zobe.

Hitro rešimo težave z manjkajočimi zobmi, pa tudi s kakšnimi poškodbami in nepravilnostmi. Medtem ko zobne luske lahko zakrijejo kakšne površinske poškodbe, bomo z implantatom v celoti rešili tudi večje težave s posameznimi zobmi.

Pravzaprav ima za implantat Ljubljana tudi ponudbo naprednejših rešitev, ki se uporabljajo pri povsem brezzobih pacientih ali pa na ta način rešimo kakšne druge večje težave.

Kakšen je postopek za zobne luske?

Najprej moramo torej ugotoviti, ali zobne luske sploh pridejo v poštev glede na naše težave oziroma pričakovanja. Ni nujno, da bo to prava rešitev, lahko bo bistveno bolj smiselno beljenje zob, lahko pa dobimo v ponudbi še druge dobrodošle storitve.

Morda bo potreben kak večji poseg in luske ne bodo najbolj učinkovita rešitev.

Če pa se luske izkažejo za najboljšo izbiro, lahko pričakujemo precej enostavno in ugodno storitev. Pripravijo se tanke luske, ki povsem odgovarjajo potrebam v specifični situaciji. Nato se površina zoba nekoliko pobrusi, da pridobimo prostor za namestitev lusk. Običajno ni treba veliko brusiti, saj so luske zelo tanke, torej ne pride do trajnih poškodb zob. Pobrusimo le vrhnjo plast sklenine, da lahko luske pravilno namestimo.

Nato se zobne luske zanesljivo prilepijo na površino zoba, sledijo še zaključna opravila, da dobimo povsem naraven izgled. Končni učinek je navdušujoč, saj bodo zobje čudovito izgledali, ne da bi lahko opazili, da smo v resnici opravili estetski poseg.

Zobne luske se povsem zlijejo z zobmi in se lepo ujamejo s celotnim zobovjem. Tudi pri funkcijah zob nikakor ne motijo, so zanesljive in trajne, tako da bomo odličen končni učinek s pridom izkoristili, pa tudi investicija bo tako dobro porabljena.